Bygg starkare relation med era anställda

Ibland dyker det upp tillfällen där man som chef och ägare i ett företag får chans att förstärka sin relation till de anställda.

Men samma tillfällen kan få motsatt effekt. När det är dags att visa uppskattning för din personal via att ge en gåva så gäller det att tänka till ordentligt så att det blir rätt och att det blir en uppskattad present.

Här vill mottagaren få en känsla av att givaren har tänkt till och hittat en gåva som är personligt inriktad och som mottagaren kommer att uppskatta och använda. Om gåvan inte träffar rätt så kommer det istället finnas risk för att gåvan får motsatt effekt.

En givare av ett gåvokort behöver inte heller vara en chef i ett företag det kan likaväl vara en ordförande i en förening eller en lagkapten.

Man bör tänka till innan man godkänner inköpsorden för gåvor och är man osäker på vad man ska köpa och vad mottagarna skulle uppskatta är det alltid ett säkert kort att ge ett gåvokort.

Upplägget av gåvokort är olika, vissa är helt nischade när det kommer till produktkategori, några ger en större valmöjlighet för mottagaren att välja mellan olika kategorier och några har en kombination i form av att givaren väljer en liten gåva som ges i samband med gåvobeviset där mottagaren sedan väljer sin egen gåva.

När man väljer vilken form av gåvokort man ska ge bort så kan man ta det beslutet på olika sätt. Antingen tänker man på hur individerna är och varje enskilds intresse eller så ger man bort något som hör ihop med ert yrke eller intresse som ni har gemensamt.

På en restaurang kan man ge bort ett kort med köksinredning till de anställda medan man i ett jaktlag kanske väljer att ge bort ett gåvokort där man kan inhandla vapentillbehör.